Alweer 1 maand in Barcelona
Door: natascha
Blijf op de hoogte en volg Natascha
30 Augustus 2009 | Spanje, Barcelona
Hola allemaal,
Het duurde even maar eindelijk weer een nieuwe berichtje. Ben gewoon zo druk... met leuke dingen!!
De tijd vliegt hier voorbij. Ik zit hier gewoon alweer 1 maand. Ik hoop echt niet dat de andere 4 maanden ook zo snel gaan. Want ik heb nog lang geen zin in om terug na huis te gaan. Niet dat het daar zo erg is, maar ik hou echt van mijn nieuwe leventje.
Stage is nog steeds leuk. Ron de baas is ook echt een fijne baas. Hij zorgt echt goed voor zijn personeel, elke dag worden we wel verwend met ijsjes, croisantjes e.d. en ook door de buurt wordt ik goed verorgt haha. Vooral als ik werk in de kleine shop Unio. Vorige weekend werkte ik daar en de hele middag vanaf dat ik er was stond er oude buurvrouw bij mij, en maar praten. Kon de helft niet verstaan haha maar goed ik dacht gewoon si en no zeggen. En blij dat ze was haha. Iedereen in de straat die voorbij liep en ze kende heeft ze wel gezegt hoe lieve meid ik wel niet ben. En dan ging ze weer even na huis en kwam ze met een flesje ijswater en de andere buurvrouw kwam aan met een perzik en weer een andere oude buurman liet heel trots zijn kaartjes zien, van 1 of andere nederlandse kaarten verzameling, maar hij was er in ieder geval super trots op en toen gaf die een kaartje waarmee je je eigen hand kan lezen, nog niet gedaan want geloof er toch niet zo in, maar toch misschien van de week even kijken, ben benieuwd!! En verder is er altijd wel wat te zien, dus ook al heb ik even geen klanten op het werk ik vermaak me altijd wel.
En met de kakkerlakken gaat het ook goed. In huis zie ik ze gelukkig niet maar op het werk wel. Als ik in Unio werk moet ik s ochtends eerst de doe kakkerlakken opvegen. Gelukkig zijn ze dood, meestal! Want van de week dacht ik ook dat er 1 dood was maar toen ik wilde opvegen begon ie hard met zijn poten te trappen. Echt zo goor dat die beesten zijn, haha ben er echt super bang voor. Maargoed ik kon het beest moeilijk laten liggen vandaar at ik vanaf 1,5 meter afstand met de achterkant van de bezem de kakkerlak heb doodgeslagen. Nog steeds smerig om op te rapen maar dood is beter als levend. Wel merk ik dat ik voor die kleintjes niet meer bang ben. Die durf ik nu al wel met de slipper naar buiten te slaan, haha. En van de week stond ik op srtand klom er zelf eentje op mijn been, een kleinere maar het verbaasde me dat ik niet hoefde te gillen of wat dan ook dus dat is een goed teken. En de dag erna zat er een grote levende in de hal, dus door dat beest de hele dag niet naar achter de zaak in geweest want ik wil hem niet wakker maken en ik loop er echt niet langs. Zelfs niet om naar de wc te gaan dan wacht ik wel tot ik thuis ben en dan drink ik maar wat minder.
En ik weet dat sommigen zeiden dat ik school niet moet vergeten, dat gebeurd echt niet hoor, maar ik ga natuurlijk niet elke dag na de 4 muren in het appartement staren dus ook van de week weer lekker op pad geweest. Door de week proberen we niet zo laat te maken. Vandaar dat we vorige week keertje s avonds Ramblas gelopen hebben, altijd leuk, en daarnaast zijn we s avonds veel op het strand te vinden en hebben we de fuente magica bezocht, fonteinenshow. Overal is het dan nog druk en maken mensen muziek op strand. Heel gezellig altijd weer.
Afgelopen weekend zijn Maaike en ik samen uitgeweest. Was de bedoeling om uiteindelijk bij Catwalk te komen maar deze poging mislukte opnieuw want de Port is zo leuk!! Voor de gene die de Port Olympic niet kennen. Hier heb je allemaal kleine clubs onder bij de haven waar je gewoon in en uit kunt. Dus op 1 avond kun je 15 clubs bezoeken. En ook het drinken is niet zo duur. Vooral als je vaker komt en de proppers een beetje kent. En de muziek is er ook geweldig, Reggaeton, muziek soort uit latijns amerika, dus daar hou ik wel van. Echt de Radstake of Doetinchem is maar saai vergeleken met hier. Behalve reggaeton draaien ze ook gewoon R&B en is er een salsaclub. Waar Natas heeft leren salsa dansen. Natuurlijk wel eerst geoefend op de parkeerplaats om niet al te veel voor gek te staan maar gelukkig had ik het snel onder de knie, dankzij mijn goede instructeur haha. Het was echt zo leuk om te doen. Van de week ga ik meer salsa/merengue en bachata leren zodat we volgend weekend weer naar een Salsaclub kunnen gaan. Kijk nu alweer uit na volgende weekend haha.
En verder zijn we van het weekend naar Mataro geweest, hier woont Celia, vriendin van Maaike uit Duitsland bij haar konden we blijven slapen zodat we 2 dagen in Matador konden blijven. Ik kende haar al wel omdat ik haar vaker had gezien al. Was echt super leuk weekend met zijn drieen. De bedoeling was om zaterdag na het strand gegaan maar het was gewoon koud, allemaal dikke wolken en de zee was ook echt woest haha. Echt iedereen, jah wij ook, werd gewoon op de strand geslagen door de stroming en de golven vandaar dat we ook maar even gebleven zijn. Gisteravond zijn we na grote shoppingcentre geweest. Echt mega groot!! En het gekke was, het voelde net of in in LAtijns Amerika was, want er waren zoveel latinos en in Midden Amerika aten we soms ook in van die grote shopping centers. Na rondje gelopen langs alle restaurant, wat er heel veel waren, hebben we uiteindelijk Italiaans gegeten. En als verrassing kregen we bij het afrekenen alle drie een paar leuke slippers. Na het eten zijn we naar de bios gegaan. Hebben we de film Up gezien in de 3D versie. Echt super leuke film, en zo schattig gemaakt, en ja het was in het Spaans. We zaten in de bios en toen kwamen er voor filmpjes en de eerste was gelijk in het Catalaans dus we dacht al kut zal toch niet, niemand die Catalaans kan van ons omdat het toaal niet op het Spaans lijkt maar gelukkig bleek uiteindelijk in het Spaans te zijn. Om half 3 waren we weer thuis vannacht. Ik weet eigenlijk niet of dat in Nederland ook zo is maar hier draait de laatste film om 1 uur s nachts. Dus je kunt gewoon de hele nacht in de bios doorbrengen.
En tot slot vandaag... Vandaaag was het gelukkig weer mooi weer. Warmen zon!! Heerlijk de hele dag aan het strand gelegen en gezwommen. Goed kleurtjes! Alleen mijn hele gezicht in verbrand, maar goed daar smeren we morgen wel weer wat op. Gelukkig is de rest niet meer verbrand. Want vorige week was ik ook na het strand op mijn vrije dag en ondanks het goede smeren toch helemaal rood terug!! Had niet eens in de gaten totdat ik thuis kwam en in de spiegel keek, haha. Maar goed als vandaag alleen mijn geaicht is valt het gelukkig mee.
De plannen voor aankomende week zijn ook al deels bekend. Woensdag een vrije dag, dus waarschijnlijk weer strand, woensdagavond gaan we de stad in met alle collega's tapas eten. En volgende weekend naar een Salsabar en opnieuw naar het strand als het aan Maaike ligt en daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens.
Van de week zet ik nog een paar fotos op de site. Maar deze moet Celia nog even doorsturen. Ik hou jullie op de hoogte...
Besitos!!
Besitos!!
30 Augustus 2009 - 19:22
Tiff:
He lieve schat!
Hoe is 't met je? Eigenlijk een overbodige vraag, als ik jouw belevenissen lees, haha. Maar toch! Echt leuk dat je een vast groepje meiden om je heen hebt, waar je lekker mee kunt stappen (deja vú!) en heerlijk op 't strand ligt (zucht!). Wil ik ook! Ik zie alles zo weer voor me, echt super dat jij dit nu weer meemaakt! Ben erg blij dat 't zo goed met je gaat en dat je ons up-to-date houdt. Wat leuk dat je salsa leert dansen, ik denk dat ik wel weet welke club je bedoelt, die bij de Port, toch? Daar liepen we eerder altijd straal voorbij, haha, niks voor ons! Toen in ieder geval niet ;) Ik ga deze week ook een soort van salsa dansen, ik begin met Zumba! Dat is dansen en fitness in één, in groepsverband en op salsa-achtige muziek. Ik denk heel motiverend, zal goed voor me zijn, haha. Die uitnodiging die ik je gestuurd had, was niet omdat ik vergeten was dat je in Barcelona zit, haha. Misschien dacht je: "huh? Wat moet ik hiermee?" Maar ik vond 't zo raar om jou niks te sturen, ook al kun je er niet bij zijn. Snap je mijn denken een beetje? Haha, je kunt 'em dus gewoon meteen weer deleten!
Lieverd, kiek maar wanneer je tijd hebt om mijn mailtje te beantwoorden. Ik snap 't dat je erg druk bent, dus voel je niet verplicht om snel iets terug te sturen, alrighty? Geniet maar lekker van alles wat op je pad komt, want voor dat je 't weet zit je weer thuus :-P En ik lees dat je daar geen behoefte aan hebt, haha!
Spreek je later meid!
Dikke kus Tiff -
30 Augustus 2009 - 20:05
Gerard :
Natascha,
met zo een verhaal kun je wel een maand vooruit.
Waren wij toen te laat bij de fonteinen?
veel plezier maar weer
GERARD
31 Augustus 2009 - 06:22
Monique:
en ... zijn er ook nog plannen om volgende week, al was het maar een beetje, te werken??
Heerlijk dat je zoveel fijne mensen om je heen hebt. Dat is echt een rijkdom.
Ik wens je hetzelfde plezier toe als tot op heden, want nóg meer plezier, dat kan een gemiddelde mens niet aan :) Ook wens ik je weinig kakkerlakken! Gebakken schijnen ze trouwens heerlijk te zijn ;)
Blijf lekker genieten meid,
Liefs Monique -
01 September 2009 - 17:20
Cintha:
Ha Natascha,
Mooi verhaal hoor, en fijn dat de mensen gek met je zijn.
En kakkerlakken niet doodtrappen maar met de spuitbus, anders krijg je allemaal kleintjes, Ba Ba ik ken ze van Ibiza.
Fijn hoor dat het zo goed met je gaat.Vermaak je en we kijken uit naar het volgende en foto's natuurlijk. Liefs Cintha. -
04 September 2009 - 20:17
Alphons:
Hoi Natascha weer weekend afgelopen week nog rare dingenbeleefd?Maar er maar een leuk weekend van!Hoe gaat het met het verbrande gezicht?Tot over 4 weken. -
05 September 2009 - 15:57
Fam. Peters:
Wat heb je al weer veel mee gemaakt en idd. dat tijd vliegt voorbij. Hier hebben we de kermis er net op zitten. Het was geslaagd en gezellig.
Hou ons op de hoogte.
Wij zijn benieuwd naar de foto's.
Groetjes Bennie, Ria, Martijn, Manon en Gert-Jan.
06 September 2009 - 10:27
Chris:
Hey zusje,
Het gaat dus goed in Barça, Die grote winkelcentrums zijn eigenlijk best mooi en je hebt meteen een vakantie gevoel. Daar is bij ontage inmidels bij gekomen. Als je ooit een mooie will zien ga naar Manilla, En dan naar de Mall of Asia. Dat is de 4de grootste ter wereld. Tot over een paar weken.
11 September 2009 - 15:04
Eva:
Hi meid :)
leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt :D ben benieuwd naar je avonturen van deze week (A)
tot 19 oktober ;)
(K) Eva -
21 September 2009 - 10:08
Tiff:
Tutje! Hou je ons wel een beetje op de hoogte? ;) Ik had je nog een mail gestuurd, had namelijk je super lieve kaartje gekregen! So sweet! Je hebt echt een kaart gevonden die bij mij past :) En waar blijven die foto's?! Schiet toch is op, joh! Haha, je zult wel druk zijn, I get it. Laat wat van je horen, meid! Xx